да не разполага с някакъв комплект за първа помощ у

...
 да не разполага с някакъв комплект за първа помощ у
Коментари Харесай

8 сериозни грешки, които правим с аптечката у дома

 да не разполага с някакъв комплект за първа помощ вкъщи. Голяма част от нас имат дребен брой от най-необходимите медикаменти, само че даже и да не сте измежду тях, би трябвало да знаете главните правила за предпазване на лекарства.

От Bright Side сформираха лист с най-големите неточности, които хората вършат при съхранението и използването на медикаменти:

8. Позиционирате медикаментите в хладилника неправилно
Някои медикаменти би трябвало да се съхраняват при ниски температури и хладилникът е най-хубавото място за това. Въпреки това вратата му не е най-хубавият вид. Температурата там е с няколко градуса по-висока и се колебае, тъй като се отваря постоянно. Така че, най-добре е да определите обособен рафт за вашите медикаменти.

За да се предпазят медикаментите от температурни съмнения и мокрота, би трябвало да ги държите в резервоар. Но не го поставяйте прекомерно покрай задната част на хладилника, тъй като течните медикаменти могат да замръзнат, което път да навреди на лечебните им свойства.

7. Изхвърляте опаковката с инструкциите за предпазване и приложимост
Ние имаме вяра, че всеки е претърпял обстановка, в която купува опаковка хапчета и управлението за съхранението и използването им просто изчезва.

Да, можете да откриете датата на приключване на периода на валидност на опаковката, само че другата значима информация е изчезнала. А тя може да ви помогне да решите дали в действителност се нуждаете от това лекарство. Освен това опаковката го защищава от нездравословното въздействие на светлината.

6. Забравяте за периода на валидност
Обикновено срокът на валидност се пресмята за затворен артикул. Но в случай че към този момент сте го отворили, той се трансформира и можете да намерите тази информация в управлението. Това е изключително значимо за течни медикаменти. Например, в случай че имате отворена бутилка от капки за очи, би трябвало да ги промените най-малко един път месечно, в противоположен случай те могат да бъдат рискови.5. Съхранявате медикаментите на място, до което децата имат достъп и където има доста светлина
Лекарствата не би трябвало да се съхраняват тук-там с доста светлина, върху шкафове или маси. В тази среда те губят своята успеваемост. Освен това, в случай че ги съхранявате по този метод, дребните деца разполагат с достъп до тях.

Така че най-добре е да поставите всички медикаменти в специфичен резервоар с брава и да ги скриете в долап, където децата не могат да ги намерят. Не забравяйте, че комплектът за първа помощ би трябвало да бъде недосегаем за деца.

4. Изхвърляте лекарството неправилно
Най-добрият метод да изхвърлите лекарството е да го сложите в найлонова торбичка. В някои страни има вид да ги върнете на специфични места.

3. Не преглеждате постоянно комплекта за първа помощ
Правейки го место, ще откриете и изхвърлите всички медикаменти с изминал период на валидност. Течните и кремообразни медикаменти би трябвало да се изхвърлят, в случай че трансформират цвета си или в случай че виждате образували частици в тях.

Опитайте се да отделите всички медикаменти, които приемате, и медикаментите, които не приемате. Сложете ги в разнообразни контейнери на разнообразни лавици. Съхранявайте медикаментите в истинските им опаковки, в противоположен случай има късмет да вземете неправилното.



2. Не употребявате по-модерни артикули
Ние сме привикнали да имаме вяра на медикаментите, които устоят на тестването на времето. Но през днешния ден има и други, които са по-модерни или по-удобни за потребление. Това е изключително значимо, в случай че имате дребни деца вкъщи. 

Много хора одобряват едни и същи медикаменти от години и даже не осъзнават, че на пазара има по-ефективни от тях. Задължително обаче се консултирайте с персоналния си доктор, в случай че решите да ги промените. 

1. Нарушавате изискванията на предпазване
Всички лекарства губят резултата си, в случай че всмукват влага. Така че не ги оставяйте в банята, даже и да е в долап с порти. Кухнята също не е най-хубавото място за предпазване на медикаменти. Постоянните температурни съмнения и мокрота не оказват позитивно въздействие върху качествата им.

Това е изключително правилно за шкафове наоколо до фурна, чайник или радиатори. Най-добре е да съхранявате медикаменти в спалнята или в хола.

Ако температурата във вашия апартамент е по-високах от нормалната,  би трябвало да знаете, че това понижава периода на валидност на всяко лекарство. Така че проверете вашия комплект за първа помощ за медикаменти, които би трябвало да изхвърлите.

Какво би трябвало да има в домашната аптечка?
Противовъзпалителни и обезболяващи (аспирин, ибупрофен, диклофенак). Купувайте медикаменти против диария и повръщане. Трябва да имате и превързочни материали и лекарства при пострадване или изгаряния.

Всички останали медикаменти би трябвало да се купуват, единствено когато имате потребност от тях.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР